تاريخ رياضيات


























فقط و فقط خنده

HoMe | eMaiL | Design | Profile

  تاريخ رياضيات

 

سده هجدهم براي اولين بار شاهد عمومي شدن رياضيات در بريتانيا بود. روزهاي يکشنبه براي فقرا مدرسه هايي تاسيس شد، زيرا تنها در اين روزها بود که امکان تخصيص مدارس براي آنها وجود داشت. هرچند اين موضوع خشم کلسياها را برانگيخت اما بتدريج کتابخانه هاي سيار تاسيس شد و چاپ از انحصار لندن بيرون آمد و امکانات آن در سراسر کشور مهيا شد.

کتابهاي درسي مقدماتي منتشر شد و نشريات رياضي براي عامه بوجود آمدند. ديگر رياضيات يک دانش اشرافي نبود، حتي آثار کلاسيک از قبيل کتاب اصول نيوتن به زبان انگليسي منتشر شد و دموکراسي علاوه بر سياست در ساير زمينه ها از جمله علم نمود پيدا کرد.

نگاهي به فهرست بلند رياضيدانان انگليسي در اين دوران نشان از اهميت و نقش انگلستان در پيشبرد رياضيات در اين قرن است. يکي از اين رياضيدانان که کمتر آشناي عموم است آبراهم دو موار (A. De Movier) است که با وجود آنکه اصلا” متولد فرانسه بود اما در نوجواني به لندن آمد و در آنجا مشغول زندگي شد و بايد انصافا” آنرا يک رياضي دان انگليسي به حساب آورد.

براي مثال به رباتي هوشمند بيانديشيد که بتواند اعضاي بدن خود را به حرکت درآورد، او نسبت به اين حرکت خود آگاه بوده و با سعي و خطا، دامنه حرکت خود را گسترش مي دهد، و با هر حرکت موفقيت آميز يا اشتباه ، دامنه تجربيات خود را وسعت بخشيده و سر انجام راه رفته و يا حتي مي دود و يا به روشي براي جابجا شدن، دست مي يابد، که سازندگانش، براي او، متصور نبوده اند.

هر چند مثال ما در توليد ماشينهاي هوشمند، کمي آرماني است، ولي به هيچ عنوان دور از دسترس نيست. دانشمندان، عموما براي توليد چنين ماشينهايي، از تنها مدلي که در طبيعت وجود دارد، يعني توانايي يادگيري در موجودات زنده بخصوص انسان، بهره مي برند.

آنها بدنبال ساخت ماشيني مقلد هستند، که بتواند با شبيه سازي رفتارهاي ميليونها سلول مغز انسان، همچون يک موجود متفکر به انديشيدن بپردازد.

مباحث هوش مصنوعي قبل از بوجود آمدن علوم الکترونيک، توسط فلاسفه و رياضي داناني نظير بول (Boole) که اقدام به ارائه قوانين و تئوري هايي در باب منطق نمودند، مطرح شده بود. در سال 1943، با اختراع کامپيوترهاي الکترونيکي، هوش مصنوعي، دانشمندان را به چالشي بزرگ فراخواند. بنظر مي رسيد، تکنولوژي در نهايت قادر به شبيه سازي رفتارهاي هوشمندانه خواهد بود.

با وجود مخالفت گروهي از متفکرين با هوش مصنوعي که با ديده ترديد به کارآمدي آن مي نگريستند تنها پس از چهار دهه، شاهد تولد ماشينهاي شطرنج باز و ديگر سيستمهاي هوشمند در صنايع گوناگون هستيم.

هوش مصنوعي که همواره هدف نهايي علوم کامپيوتر بوده است، اکنون در خدمت توسعه علوم کامپيوتر نيز مي باشد. زبانهاي برنامه نويسي پيشرفته، که توسعه ابزارهاي هوشمند را ممکن مي سازند، پايگاههاي داده اي پيشرفته، موتورهاي جستجو، و بسياري نرم افزار ها و ماشينها از نتايج تحقيقات هوش مصنوعي بهره مي برند.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





milad | سه شنبه 9 اسفند 1390برچسب: تاريخ رياضيات, | 14:45 |
Desiner: lady skin